dark moonlight moon
Геймінг

Данило Мироненко

місяць тому

Новий рівень напруги та виживання в огляді українського шутера Level Zero: Extraction

У сучасному світі шутери пропонують гравцям безліч різноманітних жанрових варіацій, і шутери з евакуацією (або extraction-шутери) стали однією з найпопулярніших категорій.

Новий рівень напруги та виживання в огляді українського шутера Level Zero: Extraction

Level Zero — це новий та амбітний представник жанру, від українських розробників з Doghowl Games, який намагається внести свіжий погляд в знайому формулу. У цьому огляді ми розглянемо особливості гри, її місце серед інших представників жанру, а також її сильні й слабкі сторони.

Про гру

Level Zero — це мережевий extraction-шутер з елементами жаху, де дві команди змагаються за виживання на темних і небезпечних аренах. Головна особливість гри — боротьба між двома сторонами: людьми, що намагаються вибратися з темряви, і монстрами, що полюють на них.

Гравці-люди мають використовувати обмежені ресурси, як-от світло і зброю, щоб вижити й виконати свої завдання, тоді як монстри мають особливі здібності, які допомагають їм орієнтуватися в темряві та нападати на людей.

Світ гри сповнений напруги, і кожна помилка може коштувати життя. Світ гри сповнений напруги, і кожна помилка може коштувати життя.

Світ гри сповнений напруги, і кожна помилка може коштувати життя. Гравцям доведеться взаємодіяти з оточенням, використовувати тактичне мислення і командну роботу, щоб здобути перемогу.

Самобутність

Level Zero на відміну від, таких конкурентів, як Escape from Tarkov або Hunt: Showdown, зосереджується на виживанні та командній роботі, а не луті чи економіці. Гра пропонує асиметричний мультиплеєр, де одні гравці грають за людей, а інші — за монстрів. Такий підхід дозволяє грі відрізнятися від інших проєктів і пропонує гравцям інший тип загроз.

 Гра пропонує асиметричний мультиплеєр, де одні гравці грають за людей, а інші — за монстрів. Гра пропонує асиметричний мультиплеєр, де одні гравці грають за людей, а інші — за монстрів.

Також, важлива роль відведена освітленню. Гравці-люди повинні використовувати світло, щоб захиститися від монстрів, які діють ефективніше у темряві. Це додає ще більше напруги й відчуття небезпеки, що виділяє Level Zero серед інших ігор у жанрі.

Графіка та ігровий дизайн

Графіка в новинці створює унікальну атмосферу напруги та тривоги, де темрява стає не просто фоном, а повноцінним учасником гри. Головний акцент зроблено на грі зі світлом: ліхтарики, освітлювальні прилади та відблиски від зброї стають вашими єдиними союзниками в боротьбі проти монстрів, які буквально виринають з тіней.

Графіка в новинці створює унікальну атмосферу напруги та тривоги, де темрява стає не просто фоном, а повноцінним учасником гри.Графіка в новинці створює унікальну атмосферу напруги та тривоги, де темрява стає не просто фоном, а повноцінним учасником гри.

Ці джерела світла не лише допомагають вам вижити, але й додають візуальної динаміки. Коли вмикаєш ліхтарик, відчуваєш справжнє полегшення, а коли він раптово гасне, ти просто хапаєшся за серце. Це гра на контрастах — відблиски світла і темрява створюють відчуття постійної загрози, що буквально ховається за кожним кутом.

Оптимізація

Щодо технічної сторони, попри те, що графіка добре занурює в атмосферу, є декілька нюансів. Іноді зустрічаються невеликі баги, такі як провали текстур або затримки зображення в моменти пікових навантажень, особливо на високих налаштуваннях. Проте ці проблеми не є критичними й суттєво не впливають на загальне враження від гри.

Щодо технічної сторони, попри те, що графіка добре занурює в атмосферу, є декілька нюансів. Щодо технічної сторони, попри те, що графіка добре занурює в атмосферу, є декілька нюансів.

Загалом, візуальний стиль Level Zero чудово справляється із завданням створити той рівень напруги та страху, за яким гравці приходять у гру. Графіка працює на користь геймплею, а мапи підтримують відчуття постійної небезпеки та інтриги.

Мапи

Зараз у грі представлено дві основні мапи, кожна з яких має свій унікальний характер та атмосферу. Перша — це закинута науково-дослідна станція. Лабораторії, коридори, кімнати з невідомими технологіями — усе це створює відчуття, ніби ви опинилися на космічній станції, де щось пішло не так.

Зараз у грі представлено дві основні мапи, кожна з яких має свій унікальний характер та атмосферу. Зараз у грі представлено дві основні мапи, кожна з яких має свій унікальний характер та атмосферу.

Другий рівень — занедбана електростанція, яка ще більше підкреслює постапокаліптичну атмосферу з тьмяними світловими ефектами, пилом та зруйнованими спорудами. Мапи зроблені так, що гравці не можуть відчувати себе у безпеці: тут кожен темний куток може стати для вас пасткою.

Критика

Попри цікаву концепцію, Level Zero має певні недоліки, що можуть вплинути на загальне враження від гри. Однією з основних проблем є дисбаланс між двома сторонами. Дехто відзначає, що монстри можуть бути занадто сильними в темряві, що ускладнює гравцям ефективно оборонятись. Також гра іноді страждає від технічних проблем, як-от затримки серверів або збої в роботі графіки, що може зіпсувати досвід гри.

Попри цікаву концепцію, Level Zero має певні недоліки, що можуть вплинути на загальне враження від гри.Попри цікаву концепцію, Level Zero має певні недоліки, що можуть вплинути на загальне враження від гри.

Ще однією з проблем є відсутність достатньої кількості контенту на старті. Деякі гравці можуть швидко втратити інтерес через брак різноманітності в мапах або ігрових режимах. Однак розробники обіцяють активно підтримувати гру оновленнями й випускати нові мапи та персонажів.

Вердикт

Level Zero — це унікальний шутер з евакуацією, який вдало поєднує елементи жаху, асиметричного мультиплеєра і тактичного виживання. Незважаючи на деякі недоліки, проєкт може запропонувати гравцям свіжий і напружений ігровий досвід.

Незважаючи на деякі недоліки, проєкт може запропонувати гравцям свіжий і напружений ігровий досвід. Незважаючи на деякі недоліки, проєкт може запропонувати гравцям свіжий і напружений ігровий досвід.

Якщо розробники продовжать активно працювати над балансом і випуском нових оновлень, Level Zero має всі шанси стати однією з найцікавіших ігор у жанрі extraction-шутерів.

Наразі Level Zero: Extraction доступна на PC в Steam та консолях обох поколінь.

☝️ Читайте klap у Instagram і Telegram, а також підписуйтесь на канал у TikTok

copy link icon

Посилання на першоджерело при використанні матеріалів klap є обов’язковим.

Співпраця – info@klap.com.ua

Instagram icontelegram icontelegram icon

© 2023 - 2024 klap. Всіх прав дотримано.