dark moonlight moon
Геймінг

Станіслав Максименко

рік тому

Огляд горору Alan Wake 2

Довгих 13 років фанати детективного екшен-горору про письменника Алана Вейка чекали на сиквел улюбленої гри, і нарешті дочекалися! 27 жовтня фінська Remedy Enterteiment випустила свій найамбіційніший проєкт — Alan Wake 2.

Оновлено:

Виправили рушій на Northlight.

Огляд горору Alan Wake 2

Студія приклала чималі зусилля для створення гри, залучивши до розробки тайтлу фінського актора Ілкку Віллі. Крім того, розробники вирішили поекспериментувати і додали ще одного ігрового персонажа — агентку Сагу Андерсон, яка розкриє гравцям власну, моторошну історію. Пропонуємо разом відправитись в таємничий Брайт-Фолс та з’ясувати за що саме ігрове ком’юніті так хвалить гру.

Про гру

Alan Wake 2 — це survival horror від третьої особи, в якому гравцям належить виживати в похмурих локаціях, паралельно досліджуючи місцевість та намагаючись розгадати майстерно закручену таємничу історію гри. Після драматичного фіналу оригінальної гри минуло 13 років.

Тепер безстрашному письменнику Алану Вейку доведеться вибратись зі своїх літературних кошмарів «Темного місця» переживши їх самому. Крім Вейка ми також будемо грати за агентку ФБР Сагу Андерсон, яка намагатиметься докопатись до істини та розкрити серію загадкових вбивств.

Сюжет

Гра має дві сюжетні кампанії: одна з Вейком, інша з Сагою Андерсон. Вони відрізняються загальною атмосферою, локаціями та історією. Сюжетні арки глибокі та постійно тримають вас у напрузі, не збавляючи рівень інтриги.

Alan Wake 2 - сюжетні подробиціAlan Wake 2 - сюжетні подробиці

Іноді застаючи гравця зненацька, історія матиме різкі та неочікувані повороти подій. Крім того, ви зможете перемикатись між персонажами під час гри. Сюжетні лінії Саги та Алана також будуть між собою переплітатись.

За словами розробників, сюжетна кампанія розрахована на 20 годин проходження.

Сага Андерсон

В сиквелі Remedy вирішили додати в гру другого персонажа, ним стала агентка ФБР Сага Андерсон, яку супроводжує її напарник Алекс Кейсі (якого зіграв Сем Лейк). Агентам належить розкрити серію жахливих ритуальних вбивств у тихому містечку Брайт-Фолс.

На створення сюжетної кампанії з Сагою розробників надихнув серіал «Справжній детектив». Розмірений геймплей за Андерсон чудово розбавляє насичену кошмарами та напружену кампанію за Вейка. Це ще більш підкреслює різні характери обох персонажів. Також відзначимо дуже цікаве та захоплююче розслідування, яке на протязі гри належить провести героїні.

Атмосфера та геймплей

Геймплейно гра стала схожою на ремейк Resident Evil 4, з більшим ухилом на виживання (в психологічному сенсі теж). Сутичок з ворогами стало значно більше, а монстри набули більшої різноманітності.

Alan Wake 2 - атмосфера та геймплейAlan Wake 2 - атмосфера та геймплей

Окрім стандартної стрілецької зброї, патронів до якої не так вже й багато, гравці також можуть послаблювати ворогів за допомогою ліхтарика. Крім стрілянини на гравців чекає дослідження локацій, проведення розслідування Сагою та пошук ідей для книги Вейком, які також відіграють велике значення в грі.

«Кімнати розуму»

Під час гри ми можемо переміщатись в «кімнати розуму», які доступні за обох персонажів. Тут ви зможете покращити зброю, послухати музику, переглянути телевізор і відпочити від кошмарів. Алан може розміщувати на дошці різні ідеї для продовження книги, які він знаходитиме під час своїх подорожей.

Адже тільки написавши вихід, він зможе вибратись з аномалії. 

Alan Wake 2 та кімнаті розумуAlan Wake 2 та кімнаті розуму

Проте, граючи за Сагу, ця кімната стає цікавішою, оскільки саме тут знаходяться речові докази у справі, покази свідків та дось’є жителів. Ви можете просуватись у розслідуванні та спробувати скласти загальну картину справи. Також, по мірі проходження гри в кімната поповнюватиметься різними цікавими елементами інтер’єру.

Графіка та локації

Завдяки використанню ігрового рушія Northlight з передовими візуальними технологіями, гра має кінематографічну картинку і виглядає просто фантастично. Локації альтернативного Нью Йорку більш похмурі та коридорні, проте не менш прекрасні, аніж більш обширна місцевість Брайт-Фолс.

Alan Wake 2 - графіка та неймовірні локації Alan Wake 2 - графіка та неймовірні локації

Дизайн рівнів вражає своїм різномаїттям та деталізацією оточення, вам захочеться дослідити кожен куточок та закуток, настільки чудово пропрацьована місцевість. На рівнях ви також можете знайти дитячі загадки, розв’язавши які ви отримаєте спеціальний амулет з підсиленням.

Вердикт

Схоже, фанати серії не дарма чекали гру стільки років, оскільки Remedy, без перебільшення, створили шедевр та задали новий еталон всій ігровій індустрії. Alan Wake 2 має дивовижну графіку, інтригуючий сюжет, захоплюючі розслідування, цікаві ігрові механіки та в’язку, гнітючу атмосферу. Додайте до цього дійсно страшних ворогів, і на виході отримаєте високоякісний survival horror.

Також відзначимо просто неймовірні «живі» катсцени, які є унікальною фішкою студії. 

Єдине, що справді засмутило, окрім деяких багів та інших технічних проблем, так це українська локалізація, яка знаходиться на досить примітивному рівні. Ми дуже рекомендуємо Alan Wake 2 для проходження! Гра доступна на PC, PS5 та Xbox Series X|S.

☝️ Читайте klap у Instagram і Telegram, а також підписуйтесь на канал у TikTok

10

Шедевр

Оцінка від klap

copy link icon

Посилання на першоджерело при використанні матеріалів klap є обов’язковим.

Співпраця – info@klap.com.ua

Instagram icontelegram icontelegram icon

© 2023 - 2024 klap. Всіх прав дотримано.