dark moonlight moon
Геймінг

Станіслав Максименко

8 місяців тому

Огляд космічного шутера Helldivers 2

8 лютого шведська Arrowhead Game Studios за підтримки Sony випустила сиквел популярного шутера Helldivers.

Огляд космічного шутера Helldivers 2

Оригінальна гра 2015 року вийшла досить успішною та отримала високі оцінки від ком’юніті. Тож не дивно, що розробники вирішили створити продовження, однак цього разу у вигляді шутера від третьої особи. Піковий онлайн гри вже сягнув позначки у 360 тисяч гравців та продовжує зростати, незважаючи на деякі технічні проблеми на старті. За що гравці так полюбили новинку, ми вирішили розібратись у нашому свіжому огляді на гру.

Про гру

Helldivers 2 — це новий командний шутер від третьої особи, в якому гравцям належить стати одним з пекельних космічних десантників та захистити людство від інопланетної навали.

Вам доведеться брати участь в запеклих битвах по всій галактиці, винищуючи хвилі моторошних істот в ім’я демократії. Гра обіцяє захоплюючий кооператив, вражаючий арсенал зброї, різноманітне спорядження у вигляді стратагемів та розгалужену систему прокачки.

Графіка та стиль

Візуально Helldivers 2 виглядає дуже стильно та оригінально, при цьому маючи відмінну картинку. Гра тримає ідеальний баланс між серйозним шутером та аркадними веселощами з нотками клішованого гумору.

Іноді під час бою ваш космодесантник вимовляє жартівливі фрази, які на загальному фоні боротьби за демократію з жуками-термінідами виглядають досить кумедно. Вони додають новинці легкої атмосфери, зберігаючи при цьому серйозний вигляд.

Стратагеми

Як і в минулій частині, гравцям доступні стратагеми — це генератори щитів, важке озброєння , повітряні удари та інше допоміжне обладнання. У бою ви можете використовувати різноманітні турелі, касетні бомби, вогнемети чи рельсотрони, за допомогою, яких досить весело винищувати інопланетних монстрів.

Стратагеми в Helldivers 2Стратагеми в Helldivers 2

Цікавою «фішкою» є механіка виклику стратагем, для отримання яких гравцю необхідно натиснути певну комбінацію клавіш на терміналі. Невеликим мінусом є повна відсутність важкої техніки з першої частини, такої як мехи, танки та інші бойові машини.

Прокачка

Порівняно з оригінальною частиною, прокачка в Helldivers 2 стала більш різноманітною та розгалуженою. Здобуваючи новий рівень та використовуючи кредити, ви можете відкривати нове спорядження та покращення.

Також доступна прокачка модулей вашого корабля, які поліпшують ваші стратагеми. Крім того, в грі є безкоштовний аналог battle pass, в якому за медалі ви можете придбати косметику для вашої зброї та стратагемів. Загалом прогресія цікава та варіативна, однак аби відкрити весь контент знадобиться чимало часу.

Кооператив

Розробники залишили широкий простір для різноманітних тактик і креативу. Ви можете наступати на ворога у відкриту або підкрадаючись обходити з флангів — стратегія у битві залежить лише від вашої фантазії.

Helldivers 2 - кооперативHelldivers 2 - кооператив

Головною фішкою кооперативу є дружній вогонь, який робить баталії ще більш варіативними та фановими. Деякі види зброї та стратагемів можна застосовувати вдвох, це додає в кооператив більше командної взаємодії. Також відзначимо розчленування, як ворогів, так і ваших напарників.

Вердикт

Незважаючи на технічні проблеми на релізі, Helldivers 2 нам сподобалась і залишила після себе тільки приємні враження. Новинка має власний стиль, цікаву прокачку, широкий асортимент зброї та спорядження і дуже фановий кооператив, в якому весело трощити монстрів разом зі своїми друзями.

Крім того, розробники обіцяють підтримувати гру безкоштовним контентом у вигляді рейдів до 16 осіб, нових ворогів, біомів, зброї. Helldivers 2 стане приємною знахідкою для вас та ваших товаришів на декілька веселих вечорів. Шутер доступний на PC та консолях PS5 з підтримкою міжплатформового кросплею.

☝️ Читайте klap у Instagram і Telegram, а також підписуйтесь на канал у TikTok

8

Чудово

Оцінка від klap

copy link icon

Посилання на першоджерело при використанні матеріалів klap є обов’язковим.

Співпраця – info@klap.com.ua

Instagram icontelegram icontelegram icon

© 2023 - 2024 klap. Всіх прав дотримано.