dark moonlight moon
Геймінг

Андрій Величковський

8 місяців тому

Огляд Silent Hill: The Short Message

1 лютого стався неочікуваний реліз від японської студії Konami, який не залишив байдужими прихильників жанру горорів. Silent Hill: The Short Message вийшла ексклюзивно на PlayStation 5 абсолютно безкоштовно!

Огляд Silent Hill: The Short Message

Гра є своєрідним «розігрівом» перед довгоочікуваним ремейком другої частини легендарної серії жахів. Розробники мали на меті привернути більше уваги до майбутнього проєкту та показати, що навіть через 20 років Konami зможуть повернутись на «вершину жанру». Чи дійсно це так, розповімо далі в нашому огляді.

Про гру

Silent Hill: The Short Message є спробою оживити культову серію жахів в сучасному сетингу. Горор розповість про Аніту, підлітка, яка потрапляє в кошмарне змагання зі смертю замість зустрічі зі своєю подругою Майєю.

Вона має зіткнутися зі своїми внутрішніми демонами, котрі пов’язані з її низькою самооцінкою, підлітковою депресією та соціальними мережами. Режим гри від першої особи, що нагадує P.T. (ігровий тизер для Silent Hill), а також традиційні елементи франшизи, такі як радіо, паралельні світи та звичні для серії монстри, складають дуже гарне враження від проєкту.

Сюжет

Лячно? Так! Сюжет простий, але захопливий. Головна героїня, Аніта, приходить до покинутого будинку, де має зустрітися зі своєю подругою, однак натомість вона отримує загадкове повідомлення: «Не можеш вийти, поки не знайдеш». Дівчина вирішує дізнатися, що це означає, і стає заручницею жахливого світу Silent Hill, де вона зіткнеться зі своїми страхами, травмами та монстрами.

Сюжет гри Silent Hill: The Short MessageСюжет гри Silent Hill: The Short Message

Сюжет гри розкривається через добре пропрацьовані кінематографічні кат-сцени, записи, голосові повідомлення і смартфон. Історія є цікавою і таємничою, вона торкається таких важливих тем, як: булінг, дитяче насильство, самогубство, депресія і втрата.

Геймплей

Геймплей є однотипним та досить традиційним для жанру горорів. Гравець досліджує локації, знаходить ключі, розв’язує головоломки та рятується від монстра, новинка доволі проста і лінійна. Дуже цікава наявність системи психічного здоров’я, яка впливає на геймплей і сюжет.

Геймплей Silent Hill: The Short MessageГеймплей Silent Hill: The Short Message

Якщо психічне здоров’я Аніти падає, вона стає більш вразливою, панічною й агресивною, а події навкруги стають більш жорстокими та кровожерливими.

Гравцю належить слідкувати за психічним здоров’ям дівчини, обираючи більш безпечні шляхи.

Графіка

Візуальна складова проєкту на повну використовує потужність PS5. Гра має деталізовані й реалістичні моделі персонажів, монстрів і предметів, а також вражаючі ефекти крові та іншого. Новинка використовує динамічне освітлення, тіні та туман, які виглядають дивовижно, створюючи моторошний та загадковий вайб.

Графіка в Silent Hill: The Short MessageГрафіка в Silent Hill: The Short Message

Різноманітні атмосферні локації чудово відтворюють стиль і настрій серії Silent Hill. Наявність якісної анімації робить гру ще більш плавною і приємною. Графіка The Short Message є однією з найкращих в жанрі та демонструє, що Silent Hill може бути добре адаптованим до новітніх стандартів і технологій.

Саундтрек

Саундтрек є одним з найсильніших аспектів, який додатково підкреслює атмосферу та емоції гри. Звуковий супровід гри складається з оригінальних композицій легендарного Акіри Ямаоки, котрий є автором музики для минулих ігор серії Silent Hill.

Саундтрек в Silent Hill: The Short MessageСаундтрек в Silent Hill: The Short Message

Саундтрек гри має різноманітні жанри й стилі, від мелодичних і ліричних пісень, до ембієнту та артхаусних звуків. Він задає настрій і тон гри, а також відображає психологічний стан і переживання головної героїні. Звуки та музика у грі є справжнім шедевром, який вражає своєю глибиною і красою.

Вердикт

Загалом, Silent Hill: The Short Message є неідеальною, але цікавою грою. Вона показує, що новий ремейк серії може мати багатообіцяюче майбутнє. Завдяки чудовому звуку та візуальній складовій, напруженій атмосфері та емоційному підтексту з акцентом на актуальні психологічні проблеми підлітків, гра має всі шанси повернутися до сердець прихильників.

Певним мінусом є однотипність геймплею, який декому може здатись нудним та наявність лише одного монстра. 

Однак, враховуючи, що час проходження новинки складає близько 3-4 годин, гра чудово доповнить ваш вечір. Проте, очікувати від Short Message чогось дійсно революційного не варто.

☝️ Читайте klap у Instagram і Telegram, а також підписуйтесь на канал у TikTok

7

Добре

Оцінка від klap

copy link icon

Посилання на першоджерело при використанні матеріалів klap є обов’язковим.

Співпраця – info@klap.com.ua

Instagram icontelegram icontelegram icon

© 2023 - 2024 klap. Всіх прав дотримано.