dark moonlight moon
Кіно

Андрій Стулій

4 дні тому

Підсумки Венеційського кінофестивалю 2024

Днями завершився цьогорічний Венеційський кінофестиваль — найстаріший та один із найпрестижніших фестивалів у світовому кіно. Він був заснований ще в 1932 і проводиться на острові Лідо, що неподалік від Венеції, вже у 81-й раз.

Підсумки Венеційського кінофестивалю 2024

Журі очолила знакова французька акторка — Ізабель Юппер. Разом з нею долю конкурсантів вирішували такі режисери, як американець Джеймс Грей, полька Агнешка Голанд та культовий італієць Джузеппе Торнаторе. Давайте ж дізнаємось, які саме картини найбільше вразили цьогорічне журі.

Довгоочікуваний тріумф

«Золотого лева», нагороду за найкращий фільм конкурсної програми, отримав легендарний іспанець Педро Альмодовар за свою нову роботу «Наступна кімната». Картина розповідає драматичну історію двох подруг, зіграних харизматичними Тільдою Свінтон та Джуліанною Мур.

«Золотого лева», нагороду за найкращий фільм конкурсної програми, отримав легендарний іспанець Педро Альмодовар.«Золотого лева», нагороду за найкращий фільм конкурсної програми, отримав легендарний іспанець Педро Альмодовар.

Цього року дону Педро виповнюється 75. У його скарбничці — два «Оскари, два «Золотих глобуси» та дві нагороди з Канн, але перемога у Венеції стала для нього першою. Українські кіномани зможуть оцінити стрічку вже зовсім скоро — прокат розпочнеться у листопаді.

Інші переможці

Приз журі отримала робота італійської режисерки Маури Дельперо «Вермільо», а «Срібний лев» за режисуру відійшов американському постановнику Бредлі Корбету за його роботу «Бруталіст».

Приз журі отримала робота італійської режисерки Маури Дельперо «Вермільо».Приз журі отримала робота італійської режисерки Маури Дельперо «Вермільо».

Головні акторські нагороди дісталися досвідченим та поважним артистам. Найкращим актором визнали талановитого француза Венсана Ліндона за роль у фільмі «Тихий син», а серед жінок тріумфувала легендарна Ніколь Кідман. Образ, який вона втілила у картині «Крихітка», українські глядачі теж зможуть побачити вже цієї осені.

Картини які варті уваги

Також варто згадати ще кілька цікавих картин, які не отримали нагород, але точно варті глядацької уваги. Мабуть, першим у цьому списку повинен стати довгоочікуваний «Джокер: Божевілля на двох» Тодда Філіпса, який, щоправда, зібрав неоднозначні відгуки.

Довгоочікуваний «Джокер: Божевілля на двох» Тодда Філіпса, зібрав неоднозначні відгуки.Довгоочікуваний «Джокер: Божевілля на двох» Тодда Філіпса, зібрав неоднозначні відгуки.

Привертає увагу «Квір» Луки Гуаданьїно, автора нещодавніх «Суперників», в якому Деніел Крейг перетворився з Джеймса Бонда на гомосексуаліста-втікача. Крім того, згадаємо фінальну частину трилогії Пабло Лараїна про сильних жінок — «Марію», де Анджеліна Джолі виконала роль співачки Марії Каллас.

☝️ Читайте klap у Instagram і Telegram, а також підписуйтесь на канал у TikTok

copy link icon

Посилання на першоджерело при використанні матеріалів klap є обов’язковим.

Співпраця – info@klap.com.ua

Instagram icontelegram icontelegram icon

© 2023 - 2024 klap. Всіх прав дотримано.