Дарія Михайленко
•
4 місяці тому
Рецензія на серіал «Ведмідь» (3 сезон)
«Так, шеф!» — базова фраза, яку можна почути на кухні будь-якого ресторану. У новому сезоні серіалу «Ведмідь», прем’єра якого відбулася 27 червня, Кармен Берзатто відкриває власний ресторан і стає його шеф-кухарем.
Йому доведеться пройти чимало випробувань, які трапляються на шляху кожного підприємця та керівника. Зважаючи на психологічний стан Кармі, для нього це буде набагато важче, ніж зазвичай. А все, тому, що його колишній шеф змусив його вірити, що він невдаха.
Сюжет
Молодий кулінарний геній Кармен Берзатто, який працював шеф-кухарем в одному з найкращих ресторанів високої кухні, після новини про самогубство свого брата Майка повертається до Чикаго, щоб успадкувати його малобюджетну забігайлівку.
У третьому сезоні, після закінчення ремонту та найму персоналу, ресторан Кармі “The Bear” починає свою роботу на повній потужності. Молодому шефу доведеться стикнутись з труднощами управління бізнесом та власними думками.
Акторський склад
У продовженні захопливого шоу до своєї ролі Кармена Берзатто повернувся американський актор Джеремі Аллен Вайт. Хоча серіал «Ведмідь» став величезним стрибком для актора, раніше він знімався у телешоу «Безсоромні» та «Закон і порядок», і стрічках «Торт зі смаком помсти» та «Залізний кіготь».
У продовженні захопливого шоу до своєї ролі Кармена Берзатто повернувся американський актор Джеремі Аллен Вайт.
У 2023 Джеремі став володарем премії Золотий глобус у номінації «Найкраща чоловіча роль у серіалі — комедія або мюзикл».
Після виходу другого сезону шоу, популярність Джеремі Аллена Вайта злетіла до небес.
Після виходу другого сезону шоу, популярність Джеремі Аллена Вайта злетіла до небес. На початку року стало відомо, що він став обличчям нової рекламної кампанії Calvin Klein весна-літо 2024. Не здивуємось, якщо зовсім скоро побачимо його співпрацю з іншими брендами та компаніями.
Режисер
Крістофер Сторер — американський сценарист, режисер і продюсер, славу якому приніс звісно серіал «Ведмідь». Проте раніше він співпрацював з Бо Бернемом — режисером комедійних фільмів. Разом вони працювали над стендап-комедією “Make Happy”. Пізніше Сторер виступив виконавчим продюсером та режисером комедійно-драматичного серіалу «Рамі».
Крістофер Сторер — американський сценарист, режисер і продюсер, славу якому приніс звісно серіал «Ведмідь».
За роботу над шоу «Ведмідь» він отримав три премії «Еммі», а прототипом серіалу стала сендвічна “Mr. Beef” у Чикаго, штат Іллінойс.
Реальна кухня
Сильною стороною шоу є те, що режисер не романтизує професію кухаря та роботу у ресторані. Багато хто вважає, що це те саме, що готувати борщ у себе на кухні, проте тут усі рожеві окуляри знято.
Сильною стороною шоу є те, що режисер не романтизує професію кухаря та роботу у ресторані.
Втома, стрес, злість, наполегливість та креативність — складові, присутні на будь-якій кухні будь-якого ресторану. Не все так ідеально, як здається. Уявіть ситуацію, коли гість чекає на свою страву вже пів години, але офіціант не може її винести, оскільки вона не сподобалась шефу і доводиться усе переробляти. А злість, коли немає вільних рук і доводиться робити подвійну роботу?
Втома, стрес, злість, наполегливість та креативність — складові, присутні на будь-якій кухні будь-якого ресторану.
Ось це справжня робота кухаря. Тут ніхто не співає корпоративний гімн перед початком зміни. Тут немає права на помилку і все має бути бездоганно. А коли це ще й новий ресторан, як у третьому сезоні, то потрібен час на те, щоб завоювати репутацію та прихильність гостей.
Так, шеф
Шеф-кухар — це такий самий бос, як і на будь-якій іншій роботі. Є такі, що підтримують та навчають, проте інші ладні зробити все, аби їх боялись, і готові принижувати підлеглих за будь-якої нагоди. У третьому сезоні ми бачимо двох шефів, у яких працював Кармі, з двома різними підходами.
Шеф-кухар — це такий самий бос, як і на будь-якій іншій роботі.
Один був цілком адекватним та з повагою ставився до кожного кухаря, а інший надавав перевагу залякуванню і зневазі. Він вважав, що саме у такий спосіб Берзатто зможе стати кращим, навіть не підозрюючи, які наслідки це матиме для молодого кухаря: панічні атаки, тривожність, занижена самооцінка тощо.
У третьому сезоні ми бачимо двох шефів, у яких працював Кармі, з двома різними підходами.
Проте, якщо бути до кінця відвертими, у більшості випадків, босам байдуже на почуття своїх підлеглих, хіба ні? Головне, щоб робота була виконана вчасно та якісно.
Кармен Берзатто
Головний герой шоу, Кармі, видатний шеф-кухар. Його страви неперевершені, а жага подавати їх у власному ресторані не знає меж. У новому сезоні він відчуває на собі тиск як зі сторони підлеглих, так і зі сторони свого дядька, який інвестує у новий заклад. «Ведмедик» тепер несе відповідальність за велику кількість речей, проте забуває подбати про себе.
Кармен живе кухнею. Це його пристрасть, однак він не бачить нічого, окрім цього.
Кармен живе кухнею. Це його пристрасть, однак він не бачить нічого, окрім цього. Спроба побудувати міцні стосунки провалилася, і тепер він знову сам, готує, виправляє помилки інших та вигадує нові страви. Це можна було б звести до того, що він завзятий та працьовитий, але у такий спосіб він радше намагається втекти від нав’язливих думок, шкодячи собі ще більше.
Вердикт
Починати власну справу завжди страшно і важко. Як казала героїня не менш відомого серіалу «Емілі в Парижі» від Netflix: «Ти ж не думав, що будувати власний бізнес буде легко?». На початку майже нічого не виходить, все валиться з рук і всюди панує хаос. І причина не в тому, що докладено мало зусиль чи немає грошей, просто це етап, який треба пережити.
Починати власну справу завжди страшно і важко.
Молодий шеф є чудовим прикладом цьому. Однак, у випадку з надмірною роботою та панічними атаками через це, він радше вчить нас не бути такими, а знаходити час і на інші заняття, які будуть приносити задоволення.
Якщо ви дуже хочете досягти ідеалу у своїй справі, то запам’ятайте, що його не існує.
Проте, якщо ви дуже хочете досягти ідеалу у своїй справі, то запам’ятайте, що його не існує. Кармен вірив, що це неправда, але нічим хорошим це не закінчилося.
Читати бiльше з роздiлу